Diepe schaamte bij Feyenoord na incidenten: ‘Het is meer dan teleurstellend, het is afschuwelijk’

Tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax ontstonden er opstootjes, mede veroorzaakt door een felle reactie van de Rotterdamse aanvoerder Orkun Kökçü op een provocatie van Dusan Tadic. Het incident waarbij een toeschouwer Davy Klaassen een hoofdwond toebracht, zorgt voor diepe schaamte bij Feyenoord-trainer Arne Slot.

Aanvankelijk dacht Kökçü dat de wedstrijd enkel werd onderbroken vanwege de onderlinge spanningen tussen de spelers.

“In eerste instantie had ik niet door wat er gebeurde, pas toen ik bloed zag bij Klaassen begreep ik dat we daarom naar binnen moesten”, aldus Kökçü. “Dat wens je niemand toe en hoort niet thuis in zo’n prachtige wedstrijd.”

Voorafgaand aan het tumult maakte Tadic een gebaar naar zijn mond en het gras. Er werd even gedacht aan een beledigende verwijzing naar de ramadan die Kökçü op dit moment in acht neemt.

Kökçü zelf had dat idee niet. “Nee”, antwoordde hij op de vraag of Tadic hem had beledigd. “Het was een opstootje zoals die er vaker zijn en we moeten dat niet groter maken dan het was.”

Bekijk hieronder reacties van manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

“Dit is iets wat je absoluut niet wilt zien op een voetbalveld”, zei Slot. “Laat staan bij de club waar jij hoofdtrainer bent.”

“Het was een ontzettend teleurstellend moment. En ik kan hier eigenlijk nog veel ergere woorden voor gebruiken. Want teleurstellend dekt de lading niet, het is natuurlijk afschuwelijk.”

Bekijk hieronder reacties na de wedstrijd van trainer Arne Slot en John Heitinga.

Plaats een reactie