Jan van Halst neemt de rol van Danny Blind over in Ajax’ raad van commissarissen

Volgens De Telegraaf zal Jan van Halst de positie van Danny Blind innemen in de raad van commissarissen van Ajax. Aanvankelijk werd verwacht dat Blind zijn rol weer zou oppakken na zijn tijdelijke functie als assistent-bondscoach, maar hij besloot hier uiteindelijk van af te zien. Hierdoor moest Ajax op zoek naar een nieuwe voetbalcommissaris, en die hebben ze gevonden in Van Halst.

Van speler naar commissaris

Net als Blind is de 53-jarige Van Halst een voormalig speler van Ajax. Tussen 1999 en 2002, aan het einde van zijn carrière, maakte hij deel uit van de selectie. Na zijn eerste seizoen in Amsterdam werd de oud-speler van FC Utrecht, FC Wageningen en FC Twente door de nieuwe trainer Co Adriaanse naar de tweede kleedkamer verbannen.

Na een verhuurperiode bij Fortuna Sittard keerde Van Halst terug naar Ajax. De opvolger van Adriaanse, de huidige bondscoach Ronald Koeman, zag in de ervaren speler een waardevolle toevoeging en maakte hem weer basisspeler.

Plaats een reactie