KNVB voert strengere regels in na incident met aansteker tijdens bekerwedstrijd

Als gevolg van het voorval tijdens de KNVB-beker halve finale tussen Feyenoord en Ajax, waarbij Davy Klaassen werd getroffen door een aansteker, heeft de KNVB besloten om de maatregelen per direct aan te scherpen. Vanaf nu zal een wedstrijd onmiddellijk worden stilgelegd als een speler of scheidsrechter door een voorwerp vanuit het publiek wordt geraakt.

Wanneer er voorwerpen worden gegooid zonder dat iemand wordt geraakt, zullen spelers en scheidsrechters bij een eerste incident naar de kleedkamers gaan voor een tijdelijke onderbreking van de wedstrijd. Als dit een tweede keer gebeurt, wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt.

Ditzelfde geldt voor het betreden van het veld door een supporter. Bij een eerste incident zullen spelers en scheidsrechters naar de kleedkamers gaan en wordt de wedstrijd na een afkoelingsperiode hervat. Bij een tweede incident wordt de wedstrijd eveneens direct gestaakt.

“Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen”, aldus Marianne van Leeuwen in een verklaring.

Meer informatie volgt later

Plaats een reactie