Lampard keert terug naar Stamford Bridge als trainer van Chelsea

Frank Lampard is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. De 44-jarige Engelsman neemt het stokje over van Graham Potter, die zondag werd ontslagen vanwege teleurstellende prestaties. Lampard wordt de derde hoofdtrainer van Chelsea dit seizoen en krijgt de taak om de huidige competitie tot een goed einde te brengen.

Met Lampard verwelkomt Chelsea een vertrouwd gezicht. De Engelsman speelde dertien jaar voor de club uit West-Londen en won in die tijd onder andere drie landstitels en de Champions League in 2013.

Chelsea begon dit seizoen met Thomas Tuchel als trainer, maar de nieuwe eigenaar Todd Boehly besloot de Duitser te ontslaan vanwege tegenvallende resultaten. De directe aanleiding was de 1-0 nederlaag tegen Dinamo Zagreb in de Champions League. Graham Potter werd vervolgens voor naar verluidt 18 miljoen euro overgenomen van Brighton en moest de weg omhoog in de Premier League inzetten.

Ondanks dat eigenaar Boehly flink investeerde in de winterse transferperiode, met meer dan 300 miljoen euro uitgegeven aan spelers als Enzo Fernandez, Mychajlo Moedryk en PSV’er Noni Madueke, zakte Chelsea onder leiding van Potter naar de elfde plaats in de competitie. De 2-0 thuisnederlaag tegen Aston Villa afgelopen zaterdag was de spreekwoordelijke druppel.

Jong Chelsea onder Lampard

In 2019 werd Lampard al eens aangesteld als trainer van Chelsea, in een jaar waarin de club een transferverbod had en geen enkele speler mocht aantrekken. Met een jonge selectie wist Lampard destijds knap vierde te worden en zich te plaatsen voor de Champions League. In de zomerstop haalde de clubicoon Hakim Ziyech naar Stamford Bridge.

Het daaropvolgende seizoen vielen de resultaten echter tegen, waardoor Lampard werd ontslagen. Zijn opvolger Tuchel won in datzelfde seizoen nog de Champions League. Nu, twee jaar en twee trainers later, is Lampard teruggehaald tot in ieder geval het einde van het seizoen.

De kersverse trainer staat meteen voor een zware uitdaging, want volgende week neemt Chelsea het in de Champions League op tegen titelverdediger Real Madrid, dat woensdag FC Barcelona met 4-0 versloeg.

Plaats een reactie