Wiegman behaalt opnieuw overwinning met Engeland na zege op Brazilië in historische ‘Finalissima’

Sarina Wiegman blijft haar reputatie als bondscoach van het Engelse vrouwenvoetbalteam versterken. Na de overwinning op het EK vorig jaar, werd afgelopen donderdag de allereerste ‘Finalissima’ in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal gewonnen.

In een uitverkocht Wembley, met meer dan 83.000 toeschouwers, versloeg Engeland Brazilië na strafschoppen, na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd.

De wedstrijd tussen de Europees kampioen en de Zuid-Amerikaanse kampioen was niet alleen prestigieus, maar stond ook in het teken van het aankomende WK, dat in Australië en Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden.

Sinds haar aanstelling in september 2021 heeft Wiegman een grote impact gehad op het Engelse team. Na de wedstrijd tegen Brazilië zijn de Engelsen al 30 wedstrijden op rij ongeslagen.

Het is dan ook niet verrassend dat Engeland als topfavoriet wordt beschouwd voor de WK-titel. Dit zou een primeur zijn, zowel voor het team als voor de succesvolle Wiegman, die op individueel vlak ook al talloze prijzen heeft gewonnen.

De confrontatie met Brazilië, dat zonder de geblesseerde sterspeelster Marta (37) speelde, bleek een flinke uitdaging. Halverwege de eerste helft scoorde Ella Toone de 1-0 na een assist van Lucy Bronze.

Op dat moment was de voorsprong verdiend, maar na de rust kregen de Braziliaanse vrouwen binnen drie minuten twee grote kansen.

Op de lat

Eerst miste Ary in een kansrijke positie en vervolgens schoot Geyse via keepster Mary Earps en de lat over.

Op dat moment ontsnapte een teleurstellend Engeland. In het resterende half uur kwamen beide teams niet meer tot grote kansen, tot de blessuretijd.

Keepster Earps liet een voorzet vanaf de zijkant los, waarna Andressa Alves snel reageerde en de 1-1 scoorde. Dit resulteerde direct na het laatste fluitsignaal in strafschoppen.

Earps maakte haar fout goed in de penaltyreeks door een schot van Tamires te stoppen. Bovendien zag ze Raffaele de lat raken. Bij de Engelsen miste alleen Toone.

Chloe Kelly, die in de EK-finale van vorig jaar tegen Duitsland ook al de beslissende rol speelde, schoot de winnende strafschop tegen de touwen.

Plaats een reactie