FC Den Bosch komt met humoristisch gebaar na historische nederlaag

Na de enorme nederlaag tegen PEC Zwolle vorige maand, heeft FC Den Bosch op een humoristische wijze hun verontschuldigingen aangeboden aan de supporters. De club uit Den Bosch verloor met maar liefst 13-0 en besloot de fans een herinnering aan deze historische nederlaag te geven, aldus Omroep Brabant.

De supporters ontvingen een sleutelhanger met de tekst: ‘Daor waor ik bij, mar ’t waar klote!’ in het Brabantse dialect. “Verliezen kennen we, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel”, schrijft algemeen directeur Tommie van Alphen in een begeleidende brief.

“Wanneer we later iets te vieren hebben, kun je zeggen: dat was toen en dit is nu. Succes-supporter ben je voor even, FC’er voor het leven.” Supporter Josse noemt de brief met herinnering op Twitter “de perfecte reactie”.

Ontslag

De 13-0 overwinning van PEC is de grootste zege in het betaalde voetbal in Nederland. Alleen Ajax behaalde in oktober 2020 tegen VVV-Venlo dezelfde score.

“Dit is voor mij het dieptepunt, als trainer en als speler”, zei trainer Jack de Gier na afloop van de dramatische wedstrijd in Zwolle. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs niet bij de pupillen.”

De Gier werd na de nederlaag direct ontslagen. De nummer achttien in de Keuken Kampioen Divisie gaf aan dat de samenwerking met de trainer “in goed overleg” werd beëindigd.

Plaats een reactie