Groningen nadert degradatie na nederlaag tegen Utrecht in blessuregevoelige wedstrijd

FC Groningen komt steeds dichter bij degradatie uit de eredivisie na een vijfde opeenvolgende nederlaag. Afgelopen vrijdagavond verloor het team met 2-1 van FC Utrecht in eigen huis.

De overwinning voor Utrecht was de eerste sinds eind februari. Ondanks vijf wedstrijden zonder winst, blijft het team op schema voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Desondanks zal de stemming in de spelersbus van Utrecht op de terugreis waarschijnlijk niet erg uitbundig zijn geweest. Maar liefst drie spelers liepen blessures op, waarbij de verwonding van Ramon Hendriks er bijzonder ernstig uitzag.

Vier blessures voor de rust

De eerste helft kende lange tijd weinig opmerkelijke momenten voor de doelen. Het waren voornamelijk de clubartsen die het druk hadden. Bij Utrecht moesten Othman Boussaid, Hendriks en Taylor Booth het veld verlaten, terwijl bij Groningen Jetro Willems gewisseld moest worden.

De blessure van Hendriks leek vooral zorgwekkend. De jeugdinternational van Oranje scheurde in juni vorig jaar al eens zijn kruisband en maakte pas vorige maand zijn rentree. Een speler van Groningen viel op zijn been en Hendriks leek zijn knie te verdraaien. De 21-jarige verdediger verliet in tranen het veld.

Vanwege alle blessures werd er tien minuten extra tijd toegevoegd, waarin beide teams scoorden. Eerst was het Anastasios Douvikas die de bal achter Groningen-doelman Michael Verrips schoot. Met veertien doelpunten is de Griek nu weer de topscorer van de eredivisie, gevolgd door PSV’er Xavi Simons met dertien doelpunten.

Dost beslist de wedstrijd

In de tiende minuut van de blessuretijd werd het 1-1. Een schot van de Fin Oliver Antman werd door een Utrecht-verdediger van richting veranderd, waardoor Utrecht-keeper Vasilios Barkas kansloos was.

Na de rust kreeg Utrecht betere kansen, zoals een prachtig schot van Bart Ramselaar dat de paal raakte. Een kwartier voor het einde viel het winnende doelpunt. Een vrije trap van Jens Toornstra werd door Mike van der Hoorn voor het doel gebracht, waar Bas Dost alle ruimte had om de bal binnen te tikken.

Plaats een reactie