Inter ziet opnieuw puntenverlies in Serie A door fout Onana

Inter Milaan heeft in de Italiaanse Serie A opnieuw punten laten liggen in de strijd om een Champions League-ticket. In een uitwedstrijd tegen Salernitana, de nummer vijftien van de competitie, kwam Inter met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Dit is het vierde opeenvolgende puntenverlies voor de Milanezen, na eerdere nederlagen tegen Spezia, Juventus en Fiorentina.

Door afwezigheid van de eerste vier aanvoerders om verschillende redenen, droeg De Vrij de aanvoerdersband. Dit terwijl hij de laatste weken vaker op de bank zat dan in de basis stond. Bij tegenstander Salernitana stond Tonny Vilhena op het middenveld.

Ochoa, Mexicaanse WK-held, houdt Inter van scoren

In de zesde minuut opende voormalig Heracles Almelo-speler Robin Gosens de score na een doorgekopte bal van Romelu Lukaku. De Duitse international schoot de bal met de binnenkant van zijn voet via het zijnet binnen, achter de ervaren Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa.

De 37-jarige Ochoa, die voor Mexico aan maar liefst vijf WK’s deelnam, keerde dit seizoen na drie jaar in eigen land terug naar Europa bij Salernitana.

Vlak voor rust kreeg Lukaku een goede kans na een voorzet van Dumfries, maar zijn kopbal werd gestopt door Ochoa met zijn knieën. Vroeg in de tweede helft raakte Nicolò Barella van afstand de paal, waarna Ochoa even later een kopbal van Dumfries tegenhield.

Na ruim een uur spelen leek De Vrij te scoren uit een corner, maar zijn kopbal werd op katachtige wijze gered door Ochoa. De doellijntechnologie toonde aan dat de bal net niet helemaal over de lijn was.

Salernitana bleef in de wedstrijd en was twintig minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker via invaller Boulaye Dia, die de bal van dichtbij op de lat schoot. Omdat ook Lukaku in de slotfase niet scoorde, bleef het spannend in Salerno.

In de 90ste minuut werd Inter gestraft voor de gemiste kansen door een fout van voormalig Ajacied André Onana, die zich verkeek op een voorzet van Antonio Candreva. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd slaagde Inter er niet meer in om de winnende treffer te maken.

Plaats een reactie