Promotiefeest PEC Zwolle uitgesteld na verliespartijen in Keuken Kampioen Divisie

De koplopers van de Keuken Kampioen Divisie, PEC Zwolle en Heracles Almelo, hebben vanavond beide een flinke nederlaag geleden. PEC ging met 4-2 onderuit bij FC Eindhoven, terwijl Heracles met 5-3 verloor bij De Graafschap in Doetinchem.

PEC had de kans om te promoveren, maar moest dan winnen en hopen op een nederlaag van Almere City tegen Jong AZ. Beide scenario’s kwamen echter niet uit.

In Eindhoven kwam Zwolle al na drie minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van de Duitse aanvaller Lennart Thy. Maar in de elfde minuut trok de Canadees Charles-Andreas Brym de stand alweer gelijk.

Kort daarna kwam Eindhoven op voorsprong door een doelpunt van Cain Seedorf, een familielid van. Hij tikte van dichtbij binnen: 2-1.

Voor de rust werd het nog 2-2 door een kopbal van Thy uit een voorzet van Haris Medunjanin. In de tweede helft was het echter Eindhoven dat via Brym opnieuw op voorsprong kwam. Hij toonde zijn snelheid met een sprint over 60 meter en rondde koelbloedig af in een één-op-één situatie met Jasper Schendelaar: 3-2.

De verdediging van Zwolle liet zich even later opnieuw verrassen, ditmaal door Naoufal Bannis. De Feyenoord-huurling werd diep gestuurd en bleef kalm oog-in-oog met Schendelaar: 4-2.

Kopballen en hoekschoppen in Doetinchem

Heracles kwam al in de vierde minuut op achterstand bij De Graafschap, na een kopbal van Devin Haen. Hij stond volledig vrij in het vijfmetergebied van de Heraclieden. Vier minuten later was het alweer gelijk, Marco Rente kopte een hoekschop hard binnen bij de eerste paal: 1-1.

Na precies een kwartier werd het publiek in Doetinchem getrakteerd op nog een doelpunt, en wat voor een. Nadat een lage voorzet half werd weggewerkt door Rente, schoot Basar Önal de bal uit de draai schitterend raak: 2-1.

De 2-2 binnen het halfuur was het derde kopdoelpunt van de wedstrijd, Lucas Schoofs kopte via de grond raak.

Kopballen

In de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Camiel Neghli schoot prachtig raak van buiten het strafschopgebied, buiten bereik van doelman Michael Brouwer: 3-2. Met alweer een kopbal uit een hoekschop maakte Sven Sonnenberg tien minuten voor tijd de 3-3 namens Heracles.

Kort daarna kopte Jeffrey Fortes alweer een bal binnen, en opnieuw uit een hoekschop. Brouwer zag er niet goed uit: 4-3. In de blessuretijd bepaalde Charlison Benson vanaf de strafschopstip, en dus niet met het hoofd, de eindstand: 5-3 voor De Graafschap. In totaal werden er vijf kopdoelpunten gescoord, waarvan drie uit een hoekschop.

Plaats een reactie