Barcelona dichter bij titel na nederlaag Real Madrid in La Liga

FC Barcelona kan zich voorbereiden op een feestje. Real Madrid verloor zaterdag thuis tegen Villarreal (2-3), waardoor er een mirakel nodig is om de titelstrijd in La Liga nog spannend te maken.

Slechts drie dagen nadat Real Barcelona een mentale klap had toegebracht in de Copa del Rey, raakte het team volledig de kluts kwijt in de daaropvolgende competitiewedstrijd. Villarreal heerste in Bernabéu.

Desondanks kwam Real op voorsprong, toen Marco Asensio’s voorzet via twee verdedigers in het doel belandde. Vervolgens gebeurde er veel voor het doel van Courtois, maar de doelman werd niet echt getest.

De Chukwueze-show

Samuel Chukwueze slaagde er uiteindelijk in om met een kapbeweging de juiste weg te vinden en liet de Belgische keeper kansloos. Vinícius Júnior profiteerde van een misverstand vlak na de rust, maar Villarreal bleef aandringen. Aïssa Mandi’s kopbal werd afgekeurd (buitenspel), maar José Luis Morales’ 2-2 werd na tussenkomst van de VAR wel goedgekeurd.

Chukwueze was de meest opvallende speler en krulde de 2-3 prachtig in de kruising. Real leek een strafschop te krijgen na een handsbal van een uitglijdende Villarreal-speler, maar de videoscheidsrechter greep opnieuw in en draaide de beslissing van de scheidsrechter terug.

Plaats een reactie