De Ligt bezorgt Bayern overwinning tegen Freiburg, Malen trefzeker voor Dortmund

Matthijs de Ligt heeft ervoor gezorgd dat Bayern München de drie punten pakte in de Bundesliga-wedstrijd tegen Freiburg. Door een krachtig afstandsschot van de Nederlandse international werd er met 1-0 gewonnen, waardoor de Zuid-Duitse club de koppositie behoudt.

Ook Borussia Dortmund, de achtervolger van Bayern, won hun wedstrijd. Ze versloegen thuis Union Berlin met 2-1. Een andere Nederlander wist te scoren in deze wedstrijd: Donyell Malen maakte het eerste doelpunt.

De Ligt helpt Tuchel

Tijdens het bezoek aan Freiburg domineerde Bayern de wedstrijd, maar creëerde niet veel kansen. Desondanks zette het Freiburg flink onder druk. Een doelpunt van het team van de nieuwe trainer Thomas Tuchel leek slechts een kwestie van tijd.

Het doelpunt kwam uiteindelijk een half uur voor het einde van de wedstrijd, toen De Ligt wat ruimte kreeg en een krachtig schot loste. Doelman Mark Flekken, eveneens Nederlands international, had geen schijn van kans.

Bij Bayern kwamen nog twee Nederlanders in actie: Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Gravenberch zorgde met een mooie beweging bijna voor de 2-0, maar Jamal Musiala raakte de paal.

In de slotfase probeerde Freiburg nog aan te vallen, maar de thuisploeg wist geen kansen meer te creëren.

Malen opnieuw van waarde

Borussia Dortmund verloor vorige week de koppositie aan Bayern en moest daardoor ook op hun hoede zijn voor Union Berlin, die klaar stonden om de tweede plaats over te nemen.

Malen, die de laatste tijd in uitstekende vorm verkeert, scoorde na bijna een half uur spelen opnieuw. De aanvaller kwam slim voor zijn tegenstander in het strafschopgebied en schoot de bal in het dak van het doel.

Union Berlin kwam vervolgens terug door een doelpunt van Kevin Behrens, maar in de slotfase zorgde Dortmund-spits Youssoufa Moukoko voor de winnende treffer. Hierdoor blijft het verschil met Bayern twee punten en hoeft Union Berlin voorlopig niet te dromen van de tweede plaats.

Plaats een reactie