Enthousiast Gelredome leidt Vitesse naar belangrijke overwinning tegen Go Ahead

Vitesse heeft zich verder verwijderd van de degradatiezone in de Eredivisie. Het bruisende Gelredome herinnerde aan de succesvolle tijden die de club in het verleden kende, en de thuisoverwinning op Go Ahead Eagles (2-0) was in dat opzicht een stap voorwaarts voor de Arnhemmers.

Met nog thuiswedstrijden tegen Excelsior, SC Cambuur en FC Groningen op het programma, heeft Vitesse alles in eigen hand om zich te handhaven in de competitie.

Het taaie Go Ahead Eagles, dat vorige week Ajax nog op 0-0 hield en stiekem naar de Europese play-offs mag blijven kijken, had vrijwel niets in te brengen tegen het ontketende Vitesse. Maximilian Wittek krulde na twintig minuten een vrije trap binnen en Mohamed Sankoh zorgde een kwartier na rust voor de beslissing uit een hoekschop.

De ontlading was groot in Arnhem, waar Vitesse de laatste maanden in zwaar weer verkeerde. De licentie om betaald voetbal te kunnen blijven spelen was zelfs in het geding, omdat het maar geen nieuw huurcontract overeenkwam voor het stadion. En sportief ging het ook de verkeerde kant op voor de club, met zes duels op rij zonder zege.

Belangrijke punten

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg trainer Phillip Cocu ook nog een blindedarmontsteking. Maar na eerst een bevrijdende deal met Gelredome werden nu met Chris van der Weerden op de bank drie belangrijke punten gepakt.

Dat het lek nog niet boven is, bleek wel in de slotfase. Go Ahead drong nog even flink aan, waarbij Isac Lidberg nog de lat raakte. Maar met de veilige marge van twee op het bord werd het duel nooit meer spannend.

Plaats een reactie