Incidenten na voetbalduel tussen Groningen en Utrecht: boetes en aanhoudingen

Na de voetbalwedstrijd tussen Groningen en Utrecht zijn gisteravond 27 supporters beboet omdat ze op een snelweg liepen. De politie vermoedt dat ze op zoek waren naar een confrontatie met FC Utrecht-aanhangers, die met bussen via de snelweg de stad zouden verlaten. Utrecht had eerder die avond met 1-2 gewonnen.

De beboete supporters maakten deel uit van een grotere groep van ongeveer zestig fans. De politie wist 27 van hen in te sluiten en te beboeten. Tijdens deze actie werden agenten bekogeld met bierflessen. In een rietkraag brak een brand uit nadat er een fakkel in was gegooid.

Later die avond werd op dezelfde locatie een 21-jarige man uit Delfzijl gearresteerd omdat hij in het bezit was van harddrugs. Daarnaast is een 45-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij een eerder opgelegd omgevingsverbod negeerde.

De bussen met Utrecht-supporters zijn uiteindelijk via een alternatieve route uit Groningen vertrokken.

Plaats een reactie