Kompany en Maatsen bereiken Premier League met Burnley

Burnley, de Engelse voetbalclub, heeft een terugkeer naar de Premier League veiliggesteld. Onder leiding van de Belgische trainer Vincent Kompany, voormalig Manchester City-speler, behaalde het team een 2-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Middlesbrough in het Championship.

De Nederlandse linkervleugelverdediger Ian Maatsen stond in de basisopstelling van Burnley. Maatsen, die gehuurd is van Chelsea, is een vaste waarde in het team van Kompany. De 21-jarige speler heeft een contract bij Chelsea tot de zomer van 2024 en speelde eerder in de jeugdteams van Feyenoord, Sparta en PSV.

Doelpunt van Roberts zorgt voor winst

Ashley Barnes bracht Burnley op voorsprong tegen Middlesbrough, waarna Chuba Akpom in de 48e minuut de gelijkmaker scoorde uit een penalty. Het winnende doelpunt kwam halverwege de tweede helft op naam van Connor Roberts.

Met nog zeven wedstrijden te spelen, is Burnley niet meer in te halen door Luton Town, de nummer 3 in het klassement, die nog slechts zes wedstrijden voor de boeg heeft. Burnley heeft inmiddels 87 punten verzameld, terwijl Luton Town op 68 punten staat. De eerste twee teams in het Championship promoveren rechtstreeks naar de Premier League, waar Sheffield United momenteel de tweede plaats inneemt.

Vorig jaar degradeerde Burnley naar het Championship. Destijds eindigde de club, waar Wout Weghorst toen nog voor uitkwam, op de achttiende plaats in de hoogste voetbalcompetitie.

Plaats een reactie