Lazio versterkt positie in Serie A, Roma met vertrouwen richting Rotterdam

Lazio heeft zijn positie als nummer twee in de Serie A versterkt door in eigen huis met 2-1 te winnen van Juventus.

Sergej Milinkovic-Savic zorgde voor de 1-0 voorsprong voor de Romeinen, die eerder in maart door AZ uit de Conference League werden geëlimineerd. De Serviër scoorde op aangeven van Mattia Zaccagni. Kort daarna maakte Adrien Rabiot de 1-1. Hij wist de bal enigszins gelukkig in het doel te werken na een hoekschop.

Direct na de rust zette Zaccagni Lazio opnieuw op voorsprong en even later leek hij de wedstrijd te beslissen. Zijn tweede doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase was Federico Chiesa nog enkele keren zeer gevaarlijk, maar de 2-2 kwam er niet.

Roma met overwinning op weg naar Feyenoord

AS Roma won de laatste competitiewedstrijd voor de ontmoeting met Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League. Het team van coach José Mourinho behaalde een 0-1 overwinning bij Torino.

Voormalig Ajacied Perr Schuurs speelde een cruciale rol in de nederlaag van Torino. De verdediger maakte hands in het strafschopgebied na een schot van de Pool Nicola Zalewski in de zevende minuut. De Argentijn Paulo Dybala benutte de daaropvolgende penalty.

Ex-Feyenoord-speler Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd mee bij AS Roma, dat naar de derde plaats klom en in de strijd blijft voor deelname aan de Champions League volgend seizoen. De winnaar van de Europa League plaatst zich ook voor de Champions League.

Feyenoord en AS Roma beginnen donderdag om 18.45 uur aan hun wedstrijd. Een week later vindt om 21.00 uur de return in Italië plaats.

Plaats een reactie