Ten Hag’s Manchester United behaalt tweede overwinning in één week tegen Everton

Manchester United heeft opnieuw een overwinning behaald in de Premier League, slechts enkele dagen na hun nipte overwinning op Brentford (1-0). Ditmaal werd Everton met 2-0 verslagen onder leiding van coach Erik ten Hag.

United, met Tyrell Malacia in de basisopstelling en Wout Weghorst op de reservebank, klom dankzij deze zege naar de derde plaats op de ranglijst, boven Newcastle United. De club waar Sven Botman speelt, gaat vanmiddag op bezoek bij Brentford en kan bij winst weer op gelijke hoogte komen.

Overheersing op het veld

In de eerste helft waren Marcus Rashford, Antony (die de paal raakte) en Aaron Wan-Bissaka dicht bij het openingsdoelpunt. Uiteindelijk was het Scott McTominay die scoorde na een fraaie pass van Jadon Sancho. Everton kreeg slechts één kans via Ellis Simms, maar hij wist deze niet te benutten.

Hoewel United in de eerste helft maar liefst 22 keer op doel schoot, was het team na de rust minder dominant. Na een fout van Séamus Coleman wist Anthony Martial de voorsprong te verdubbelen.

Eriksen keert terug, Rashford geblesseerd

Christian Eriksen maakte ook zijn rentree op het veld na twee maanden afwezigheid door een blessure. Een minpuntje aan de overwinning van Manchester United was het uitvallen van sterspeler Rashford, die last leek te hebben van zijn lies.

Plaats een reactie