Van Hooijdonk bezorgt Heerenveen overwinning met vijfde en zesde doelpunt op rij tegen FC Volendam

sc Heerenveen heeft een cruciale overwinning behaald in de strijd om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland werd degradatiekandidaat FC Volendam met 2-1 verslagen.

De grote uitblinker aan de kant van de Friezen was opnieuw aanvaller Sydney van Hooijdonk. De 23-jarige Brabander was verantwoordelijk voor beide doelpunten van Heerenveen. Dit was niet geheel verrassend, aangezien de laatste zes doelpunten van Heerenveen allemaal op naam van de spits kwamen.

De supporters in het Abe Lenstra-stadion hoefden niet lang te wachten op het eerste doelpunt van Van Hooijdonk. Osame Sahraoui werd diep gestuurd en gaf een strakke voorzet die Van Hooijdonk eenvoudig kon binnenlopen.

Tien minuten later zorgde Henk Veerman (ex-Heerenveen) voor de gelijkmaker namens de Volendammers. Een mooie pass van Calvin Twigt achter de Friese verdediging werd door Veerman knap gecontroleerd en vervolgens hard in de hoek geschoten. Het doelpunt van Veerman leek enigszins buitenspel, maar na het raadplegen van de VAR bleef de goal staan.

Kort daarna miste de lange spits nog een grote kans, terwijl Van Hooijdonk aan de andere kant wel succesvol was. Een prachtige steekpass van Anas Tahiri kwam in het strafschopgebied terecht bij Milan van Ewijk. De rechtsback zag een Volendams been de bal wegwerken, maar Van Hooijdonk was er snel bij om hard raak te schieten.

Na rust zorgde de behendige Oristanio voor problemen in de defensie van Heerenveen, maar dit leidde niet tot de 2-2. In de tweede helft waren de Friezen alleen nog gevaarlijk via afstandsschoten van Van Hooijdonk en Thom Haye, maar behalve een omhaal van Florent Sanchez hadden ze weinig te vrezen van de kant van Volendam.

Plaats een reactie