Bosz wacht nog steeds op telefoontje van Ajax: ‘Sta open voor gesprek’

Peter Bosz zit momenteel zonder club en gaf onlangs in het Ziggo-programma Rondo aan dat hij geïnteresseerd is in de functie van hoofdtrainer bij Ajax. Als de Amsterdamse club contact met hem zou opnemen, zou hij ‘ja’ zeggen. In Studio Voetbal werd hem gevraagd of hij na deze ‘open sollicitatie’ al benaderd is door Ajax.

Bosz antwoordt duidelijk: “Nee, maar als Ajax belt, dan zou ik wel gaan praten.” Op dit moment is John Heitinga de trainer van de Amsterdamse club. Heitinga heeft aangegeven na de zomer door te willen gaan als trainer, maar de positie is nog steeds vacant.

De andere gasten aan tafel zijn verbaasd dat er nog geen contact is geweest tussen Ajax en Bosz. Jeroen Stekelenburg noemt het “een beetje wonderlijk” en volgens Ibrahim Afellay is Bosz “in alle opzichten de ideale man voor Ajax.”

Sinds zijn ontslag bij Olympique Lyonnais in oktober 2022 zit Bosz zonder club. Eerder was hij al trainer van Ajax in het seizoen 2016/2017. Daarnaast heeft hij onder andere Vitesse, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen getraind.

Presentatie Mislintat maandag of dinsdag?

Bosz kent Sven Mislintat, de beoogde technisch directeur van Ajax, uit zijn tijd bij Dortmund. De NOS heeft contact gehad met Mislintat en de Duitser gaf aan: “Bel dinsdag maar terug, dan is er meer duidelijk.”

“Dat lijkt wel beklonken, het lijkt de komende dagen rond te komen”, zegt Stekelenburg. Aan tafel wordt geconcludeerd dat de aanstelling van Mislintat “geen obstakel” hoeft te zijn voor Bosz. Mislintat heeft Bosz namelijk al eens benaderd om trainer te worden bij Stuttgart.

Naast de carrière van Bosz werd in Studio Voetbal ook gesproken over recente incidenten met supporters in Nederlandse stadions.

Ontmoedigd door supportersincidenten

De week begon met homofobe spreekkoren gericht aan Xavi Simons tijdens de bekerwedstrijd Spakenburg-PSV. Een dag later ging het mis bij Feyenoord-Ajax, toen Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker uit het Feyenoord-vak.

De KNVB kwam met strengere regels, maar al snel was het weer raak toen MVV-fans vuurwerk op het veld gooiden. “Ik word er niet moedeloos van, maar wel boos”, zegt Bosz.

Volgens Bosz kunnen de clubs dit probleem niet alleen oplossen: “Ik denk dat je hier ook echt de politiek voor nodig hebt. Het zit dieper in de maatschappij. De maatschappij verhardt.” Hij haalt ook Engeland aan als voorbeeld van hoe het beter kan.

Plaats een reactie