FC Twente verslaat Cambuur met gemak en neemt vijfde plaats in eredivisie in

FC Twente heeft in een eenzijdige confrontatie korte metten gemaakt met hekkensluiter Cambuur. De Tukkers zegevierden met 4-0, waardoor ze opnieuw de vijfde plaats in de eredivisie innemen.

De thuisploeg begon direct sterk aan de wedstrijd. Binnen twee minuten was er al een kans voor Twente, maar Michel Vlap schoot de bal via Doke Schmidt naast het doel van keeper Robbin Ruiter. Na slechts zeven minuten volgde er een tweede kans voor Twente. Václav Černý sneed goed naar binnen, maar zijn schot ging over de kruising.

In de twaalfde minuut was het dan toch raak voor Twente. Ricky van Wolfswinkel ontving de bal van Černý en schoot deze strak en gecontroleerd in de benedenhoek: 1-0. Na het openingsdoelpunt waren er kansen voor Van Wolfswinkel en Virgil Misidjan, maar pas in de 28e minuut werd er opnieuw gescoord.

Michel Vlap rondde een prachtige aanval af en scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. De middenvelder, die eerder succesvol was bij Heerenveen en Anderlecht, had sinds april vorig jaar niet meer gescoord.

Ook na de 2-0 bleef Twente domineren. Robin Pröpper en Vlap hadden de voorsprong verder kunnen uitbreiden, maar Cambuur-keeper Robbin Ruiter voorkwam tot twee keer toe een derde treffer. Desondanks viel de 3-0 alsnog in de 35e minuut, dankzij Sem Steijn en aangever Gijs Smal. Steijn had vlak voor rust nog een kans op de 4-0, maar schoot naast het doel. Zo ging Cambuur met een 3-0 achterstand de rust in.

Trainer Sjors Ultee greep tijdens de rust in en wisselde vier spelers. Twente nam na de rust wat gas terug, maar bleef desondanks gevaarlijker dan Cambuur, dat enkele kansen kreeg. Na bijna een uur spelen was er een goede mogelijkheid voor invaller Roberts Uldrikis, maar zijn inzet werd gestopt door Lars Unnerstall.

Brama’s 300e wedstrijd

Het eerste opmerkelijke moment in de tweede helft vond plaats een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Wout Brama mocht invallen en bereikte daarmee de mijlpaal van 300 competitiewedstrijden voor FC Twente. Brama verving Ramiz Zerrouki.

De invalbeurt van de voormalig international was echter niet het laatste hoogtepunt van de wedstrijd. Na een schitterende aanval scoorde Twente de 4-0, waarmee de eindstand op het scorebord kwam te staan. Met deze overwinning neemt FC Twente de vijfde plaats in de eredivisie weer in.

Plaats een reactie