Gimenez blinkt uit tijdens zorgeloze avond voor Feyenoord tegen RKC Waalwijk

Feyenoord heeft een belangrijke stap gezet richting de zestiende landstitel. De Rotterdammers kenden een vrijwel zorgeloze avond in eigen huis tegen RKC Waalwijk (5-1 overwinning) en kunnen zich nu richten op de confrontatie met AS Roma aanstaande donderdag in de kwartfinales van de Europa League.

De confrontatie met RKC had vooraf als een mogelijke valkuil voor Feyenoord kunnen worden beschouwd. De club heeft immers de bekeruitschakeling tegen Ajax nog in de benen en zal ongetwijfeld al met de gedachten bij de ontmoeting met AS Roma zijn geweest.

Coach Arne Slot wilde echter niets horen over ‘een tussendoortje’ tegen RKC, dat Feyenoord vorig seizoen nog op 2-2 in De Kuip hield. “Dat zou hooguit het geval zijn geweest als we in de competitie in niemandsland waren beland, maar we zijn de koploper”, aldus Slot voorafgaand aan de wedstrijd.

Het scheelde overigens weinig of Feyenoord was de avond met een misstap begonnen. Eerst miste RKC-aanvaller Florian Jozefzoon in een veelbelovende positie en niet veel later stond Quilindschy Hartman tot opluchting van De Kuip op de lijn om een inzet van RKC-middenvelder Vurnon Anita onschadelijk te maken.

Eigen doelpunt

Feyenoord kreeg op zijn beurt kansen via Santiago Gimenez (schot geblokkeerd) en Lutsharel Geertruida (schot naast), maar een eigen doelpunt van Yassin Oukili zorgde voor de openingstreffer voor de Rotterdammers. De RKC-middenvelder zag een voorzet van Mats Wieffer via zijn been in het doel belanden.

Igor Paixão verdubbelde na 31 minuten de voorsprong door in de rebound te scoren, nadat Gimenez de bal op de paal had geschoten. Hartman zorgde voor de 3-0 toen zijn voorzet door niemand werd aangeraakt. Het leek er even op dat de actieve Gimenez de bal raakte, maar de linksback kreeg het doelpunt op zijn naam.

RKC-coach Joseph Oosting probeerde met drie wissels na rust (Dario van den Buijs, Thierry Lutonda en Saïd Bakari) voor een ommekeer te zorgen, maar het was Feyenoord dat onder leiding van Gimenez doorging met scoren.

De Mexicaan gaf Paixão met een fraaie hakbal als assist de 4-0 op een presenteerblaadje. Gimenez ontpopte zich daarmee tot man van de wedstrijd, alleen ontbrak het voor de aanvaller nog aan een doelpunt. Maar dat doelpunt kwam er uiteindelijk wel.

Gimenez scoort gewenste doelpunt

Orkun Kökçü zette op de helft van RKC aan voor een sprint en gaf Gimenez een niet te missen kans: de Mexicaan schoof de 5-0 binnen (tiende eredivisiedoelpunt) en is daarmee voor de zesde wedstrijd op rij trefzeker voor Feyenoord.

Julen Lobete redde in de 69e minuut de eer voor RKC door de 5-1 eindstand op het scorebord te zetten. Desondanks was het een overtuigende overwinning voor Feyenoord, dat zich nu volledig kan richten op de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma in de Europa League.

Plaats een reactie