Liverpool dwingt Arsenal tot gelijkspel en grensrechter deelt elleboog uit

Arsenal blijft aan de leiding in de Premier League, maar heeft zondagavond wel punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Het team van coach Mikel Arteta zag Liverpool in de slotfase langszij komen: 2-2.

De gelijkmaker van het thuis spelende Liverpool was zeker verdiend. Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo gedurende de hele wedstrijd op het veld, deed Liverpool, dat op de achtste plaats staat, tijdens de dertigste speelronde van de Premier League zeker niet onder voor de koploper.

In de blessuretijd kwam Mo Salah zelfs nog twee keer dicht bij het winnende doelpunt en ontsnapte Arsenal ternauwernood.

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd op Anfield. Na een eerste schot van Gakpo, dat ruim naast het doel van Aaron Ramsdale ging, scoorde Gabriel Martinelli. De Braziliaan profiteerde van een ongelukkige uitverdediging van Oranje-aanvoerder Van Dijk en tikte de bal in de achtste minuut behendig langs doelman Alisson.

Daarna kreeg Arsenal via Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus kansen op de 2-0, maar Alisson voorkwam een snelle verdubbeling van de voorsprong. Na bijna een halfuur spelen moest de keeper van Liverpool echter de tweede Arsenal-treffer toelaten. Op de kopbal van Jesus had hij geen schijn van kans.

Liverpool herpakte zich en scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer. Salah rondde een mooie aanval af, die begon met een hakje van Curtis Jones. Het had zelfs al gelijk kunnen staan bij het rustsignaal, maar een schot van Jordan Henderson miste precisie en ging hoog over.

Grensrechter deelt elleboog uit

Kort daarna, toen het rustsignaal had geklonken, was Andy Robertson van Liverpool betrokken bij een opvallend incident. Hij ging verhaal halen bij de grensrechter, raakte hem aan en kreeg vervolgens een elleboog in zijn gezicht.

Ook na rust kreeg de thuisploeg voldoende kansen op de 2-2. De grootste kans was voor Salah. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter, maar schoof de bal naast het doel. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd moest Arsenal alsnog de gelijkmaker, die al de hele tweede helft in de lucht hing, toestaan. Roberto Firmino kopte raak.

Een hectische slotfase, met zes minuten blessuretijd, volgde. Arsenal bleef daarin ternauwernood overeind, maar loopt door het gelijkspel wel enige schade op in de jacht op het veertiende kampioenschap in de clubgeschiedenis.

Plaats een reactie