NEC en FC Emmen delen de punten na doelpuntloos duel

In de Eredivisie hebben FC Emmen en NEC Nijmegen de punten verdeeld na een doelpuntloze wedstrijd. Beide teams slaagden er niet in om het net te vinden, wat resulteerde in een 0-0 eindstand.

NEC, onder leiding van Rogier Meijer die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, moest het stellen zonder Oussama Tannane. De sterspeler liep vorige week een blessure op in de wedstrijd tegen PSV, nadat hij een vrije trap had gescoord.

Zonder Tannane had NEC moeite om een opening te vinden in de verdediging van FC Emmen. Magnus Mattsson, die Tannane verving, kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar zijn schot werd knap gestopt door doelman Mickey van der Hart.

Aan de andere kant dacht Richairo Zivkovic FC Emmen op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna gaf Zivkovic een goede voorzet op Jeremy Antonisse, maar de aanvaller kon de bal net niet goed genoeg raken.

Cillessen niet op de proef gesteld

In de strijd tegen degradatie hield FC Emmen na de rust voornamelijk stand en loerde op de counter. De thuisploeg kreeg enkele kansen, maar doelman Jasper Cillessen hoefde niet echt in actie te komen.

In de blessuretijd kwam NEC-veteraan Lasse Schöne nog dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal.

Door het gelijkspel staat FC Emmen nu één punt boven Excelsior, de nummer zestien in de Eredivisie. NEC schiet weinig op met het behaalde punt en ziet de kans op de play-offs voor Europees voetbal steeds kleiner worden.

Plaats een reactie