PEC Zwolle veroordeelt wangedrag van fans na duel in Eindhoven als “absoluut onaanvaardbaar”

PEC Zwolle heeft het gedrag van een aantal supporters na de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op vrijdag afgekeurd. Een groep PEC-fans zou enkele tieners buiten het stadion van Eindhoven hebben aangevallen, waarna de politie moest ingrijpen. PEC Zwolle noemt dit gedrag “absoluut onaanvaardbaar”.

De voetbalclub uit Zwolle verloor de wedstrijd in Eindhoven met 4-2. Na afloop zocht een groep van ongeveer veertig PEC-supporters de confrontatie met de politie. In plaats van naar de supportersbussen te gaan, liepen ze naar een nabijgelegen hockeyveld. Daar waren enkele jongeren van ongeveer 15 à 16 jaar aan het voetballen.

Volgens de politie bedreigde een tiental supporters de tieners en werden er klappen uitgedeeld. Eén van de tieners raakte gewond aan zijn gezicht. Uiteindelijk dwong de politie de relschoppers richting de bussen. Tijdens deze actie werd de politie bekogeld met stenen, straatmeubilair en bierblikken.

De politie heeft slechts één persoon gearresteerd, omdat de focus lag op het herstellen van de openbare orde. Er is een onderzoek gestart om andere relschoppers op te sporen.

‘Club in diskrediet gebracht door ‘supporters”

Op de website van PEC Zwolle neemt de club uitdrukkelijk afstand van het gedrag van de supporters. De club wacht nog op meer informatie van de politie en kent nog niet alle feiten, maar noemt het gedrag van de supporters absoluut onaanvaardbaar.

“Een kleine groep ‘supporters’ brengt de club in diskrediet met dit gedrag. Bovendien zorgt dit voor frustratie bij de overgrote meerderheid van onze supporters die de club week in week uit fantastisch steunen. Dit heeft een zeer negatieve invloed op iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de club en van de club houdt”, aldus de club.

Na het paasweekend, wanneer de club meer informatie heeft, zal PEC Zwolle bekendmaken welke maatregelen er genomen zullen worden.

Supporterscollectief: ‘berichtgeving ver van de waarheid’

Supporterscollectief PEC Zwolle reageert dat het verhaal anders in elkaar zit. Volgens het collectief werd een groepje van negen supporters bij het verlaten van het uitvak juist uitgedaagd door een groepje op het hockeyveld.

“Er volgde een korte schermutseling”, maar volgens het collectief kan dit geen confrontatie worden genoemd. Toen duidelijk werd dat het om kinderen ging, keerde de groep volgens het collectief terug naar de bussen, meldt RTV Oost. Van wapens zoals honkbalknuppels en ijzeren staven zou volgens het collectief geen sprake zijn geweest.

Plaats een reactie