Willem II dicht bij nacompetitie na nipte overwinning op VVV in eigen stadion

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Willem II zijn ongeslagen reeks in de vierde periode voortgezet. De Tilburgers versloegen VVV Venlo, dat slechts één punt achterstand had op de vierde plaats in de reguliere ranglijst, met 2-1 in eigen huis. Ook de vierde plaats zal een ticket opleveren voor de nacompetitie om promotie/degradatie.

In de eerste helft van de wedstrijd profiteerde VVV van een slordige fase bij Willem II en kwam op voorsprong in Tilburg. Martijn Berden zorgde met een kopbal voor een perfecte voorzet op Sven Braken, die koelbloedig afrondde. Tien minuten later wist Willem II de stand gelijk te trekken dankzij een dieptepass op Jizz Hornkamp, die schuin het doel trof.

Hattrick blijft uit

Kort na de rust liet Hornkamp, die tot vandaag vijf doelpunten in 25 wedstrijden op zijn naam had staan, opnieuw van zich horen. Een vrije trap van Thijs Oosting kwam via Lucas Woudenberg bij de tweede paal terecht, waar de aanvaller klaar stond om de 2-1 te scoren. Het gejuich was nog niet verstomd of Hornkamp kreeg de Brabantse fans opnieuw op de banken. Zijn hattrick ging echter niet door, omdat de grensrechter buitenspel had geconstateerd.

Een knappe redding van Rick Ketting, die zijn doelman op de doellijn te hulp schoot, voorkwam dat Oosting de wedstrijd voortijdig besliste. Desondanks kwam de overwinning van Willem II niet meer in gevaar.

Plaats een reactie