Ajax verwelkomt Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur

De 50-jarige Duitser Sven Mislintat is aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Ajax. Hij heeft een overeenkomst gesloten met de Amsterdamse club en zal naar verwachting een contract ondertekenen tot medio 2026, aldus De Telegraaf.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Ajax Mislintat morgen officieel introduceren. “Bel dinsdag terug, dan is er meer duidelijk”, liet de Duitser zondag al weten aan de NOS.

Mislintat verliet in november 2022 zijn functie als technisch directeur bij de Bundesliga-club VfB Stuttgart, waar hij drieënhalf jaar werkzaam was. Eerder was hij hoofdscout bij Borussia Dortmund (2009-2016) en Arsenal (2017-2018).

Met de komst van Mislintat komt er een einde aan de lange zoektocht van Ajax naar een nieuwe technisch directeur. Na het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 wegens grensoverschrijdend gedrag, koos Ajax voor een tijdelijke oplossing. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar werden samen verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid.

Toekomstige rol van Huntelaar

Hamstra heeft de club inmiddels verlaten en het is de verwachting dat Huntelaar in een andere functie bij Ajax betrokken blijft. Eerder was Julian Ward van Liverpool in beeld als technisch directeur van Ajax, maar hij kwam uiteindelijk niet naar Amsterdam.

Met de aanstelling van Mislintat en de toevoeging van Jan van Halst aan de raad van commissarissen, lijkt Ajax de organisatie bijna op orde te hebben. Er ontbreekt echter nog één belangrijk onderdeel: een hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Zondag liet Peter Bosz, die Mislintat kent van zijn tijd bij Borussia Dortmund, in Studio Voetbal weten open te staan voor een gesprek met Ajax. Ook interim-trainer John Heitinga heeft aangegeven graag de hoofdtrainer van Ajax te willen worden.

Plaats een reactie