Barcelona kan zich niet herpakken na bekerdebacle en speelt doelpuntloos gelijk tegen Girona

Na de pijnlijke 4-0 thuisnederlaag tegen aartsrivaal Real Madrid in het Spaanse bekertoernooi vorige week, hoopte Barcelona maandagavond het publiek te trakteren op een mooie wedstrijd tegen Girona. Echter, de koploper van La Liga slaagde er niet in om indruk te maken en het duel eindigde in een teleurstellende 0-0.

Ondanks het puntenverlies leken de spelers van trainer Xavi niet al te bezorgd. Door de nederlaag van Real Madrid tegen Villarreal op zaterdag, vergrootte Barcelona hun voorsprong op de eerste achtervolger met één punt, waardoor de achterstand nu dertien punten bedraagt.

Barcelona moest al vroeg in de wedstrijd op hun hoede zijn voor enkele aanvallen van Girona. In de beginfase schoot Robert Lewandowski net over het doel van Girona, terwijl doelman Paulo Gazzaniga ternauwernood een terugspeelbal van Santiago Bueno kon stoppen nadat deze hem al voorbij was gegaan.

De thuisploeg, die nog steeds zonder de geblesseerde Frenkie de Jong speelde, dacht vlak voor rust toch op voorsprong te komen. Ronald Araújo tikte een hoekschop bij de eerste paal door, maar hoewel Gazzaniga de bal keerde, leek deze achter de doellijn te zijn geweest. De scheidsrechter besloot echter anders.

In de tweede helft verbeterde het spel van Barcelona niet en leek Taty Castellanos zelfs op weg naar de 0-1 voor Girona. In plaats van de meegelopen Viktor Tsygankov bij de afronding te betrekken, schoot de Argentijnse aanvaller oog in oog met doelman Marc-André ter Stegen naast het doel.

Hoewel Barcelona in de slotfase de druk op de verdediging van Girona enigszins opvoerde, kwamen ze niet in ernstige problemen. Zelfs een wanhopige hakbal van Lewandowski in de laatste minuut van de blessuretijd belandde niet tussen de palen.

Plaats een reactie