Beerensteyn krijgt nieuwe kans als spits bij Oranje na gemiste kansen tegen Duitsland

Na de zoektocht naar een vervanger voor de ernstig geblesseerde Vivianne Miedema, krijgt Lineth Beerensteyn morgen een nieuwe kans. De aanvalster van Juventus zal opnieuw in de spits staan bij Oranje tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Polen op Het Kasteel in Rotterdam.

Afgelopen vrijdag stond Beerensteyn ook in de basis tijdens de wedstrijd tegen Duitsland (0-1 verlies), waar ze enkele goede kansen miste. “Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar een dag later kijk je alweer vooruit”, aldus de 26-jarige aanvalster. “We hebben uitstekend gespeeld tegen Duitsland, maar helaas niet gewonnen.”

“Vervolgens ga je voor jezelf analyseren hoe en wat. Ik weet dat ik het kan: doelpunten maken. Dat ze er dit keer niet in gingen, is jammer.”

De oefenwedstrijd tegen Polen vindt morgen plaats, precies honderd dagen voor de start van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens bondscoach Andries Jonker zegt het feit dat Beerensteyn opnieuw in de spits staat niets over het toernooi van komende zomer.

Snelheid

“We hebben verschillende soorten spitsen”, zegt Jonker. “Lineth heeft bijvoorbeeld veel kwaliteit op het gebied van snelheid. Ze is de enige in onze groep met zoveel snelheid.”

In februari scoorde Beerensteyn nog twee keer tijdens de 4-0 oefenoverwinning op Oostenrijk. “De laatste interlands was ze steeds heel gevaarlijk”, vindt de bondscoach. “Tegen Oostenrijk was dat met doelpunten, tegen Duitsland zonder.”

Jonker gelooft dat Beerensteyn leert van de gemiste kansen. “Fouten maken hoort erbij. Je moet je daar niet door laten afleiden. Als je geen fouten maakt, word je ook niet beter.”

Portugal

Met Polen als oefentegenstander kijkt Oranje alvast vooruit naar de openingswedstrijd van het WK tegen Portugal. Jonker schat beide teams als vergelijkbaar qua sterkte in. “Polen is een lastige tegenstander, die samen met enkele andere landen zoals Portugal steeds dichter bij de top komt. Als we van ze winnen, kunnen we trots en tevreden zijn.”

“Dit is een serieuze tegenstander en individueel hebben ze een paar uitstekende spelers”, verwijst hij onder andere naar Ewa Pajor, topscorer van de Duitse topclub VfL Wolfsburg.

In aanloop naar het WK speelt Oranje een aantal keer tegen teams uit de Europese subtop, zoals Oostenrijk en Polen. “Je moet het elke keer opnieuw laten zien”, waarschuwt Jonker zijn speelsters. “Met als grootste doel om straks van Portugal te winnen.”

“Profvoetballer zijn betekent elke dag goed zijn. Je kunt niet elke dag top zijn, maar je moet wel elke dag je best doen”, besluit Jonker.

Plaats een reactie