De Ligt enthousiast over confrontatie met Haaland: ‘Niet door één persoon te stoppen’

Matthijs de Ligt, verdediger van Bayern München, kijkt vol verwachting uit naar de wedstrijd van dinsdag tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De Nederlandse international is enthousiast over zijn aanstaande duels met de Noorse topscorer Erling Haaland.

“Wellicht de beste aanvaller ter wereld”, meent De Ligt. “Hij is niet door één persoon te stoppen, ons hele team moet gezamenlijk aan de slag.”

Bayern München versloeg in de vorige ronde Paris Saint-Germain, maar De Ligt schat Manchester City nog hoger in. “Ik denk niet dat er een sterkere tegenstander is dan Manchester City. Ik kan bijna niet wachten tot de wedstrijd begint, maar wel met de kennis dat het erg ingewikkeld wordt.”

‘We kennen de speelstijl van City’

Thomas Tuchel, de nieuwe trainer van Bayern, kijkt eveneens uit naar de confrontatie tussen de Europese voetbalgrootmachten. “We kijken enorm uit naar de wedstrijd, maar we weten ook dat het ontzettend moeilijk wordt.”

Hij verwacht geen verrassingen van de tegenstander. “Na al die jaren met Pep Guardiola als coach weten we ongeveer hoe goed en op welke manier City speelt”, zegt de Duitser, die enkele seizoenen actief was in de Premier League bij Chelsea. “Maar we zijn goed voorbereid op alles. Dit is een wedstrijd op het hoogste niveau van het Europese voetbal.”

Tijdens de persconferentie werd Tuchel gevraagd hoe hij van plan is Haaland te bestrijden. De coach reageerde met een anekdote.

“Ik heb ooit het genoegen gehad om met Johan Cruijff te spreken. Hij vertelde me hoe ze bij Barcelona omgingen met een aanvaller die ze nooit onder controle konden krijgen. ‘We zijn gestopt met het dekken van hem’, zei hij. Die speler scoorde daarna niet meer toen ze hem niet meer dekten.”

“Maar dat is niet wat we gaan proberen”, benadrukte Tuchel. “Maar natuurlijk, hij is een indrukwekkende speler.”

Guardiola over Jordan

Manchester City-coach Pep Guardiola kreeg tijdens zijn persmoment uiteraard weer die ene vraag: of het dit jaar eindelijk gaat lukken om met Manchester City de Champions League te winnen.

De Spanjaard reageerde gevat. “Michael Jordan was misschien wel de beste atleet ooit en won zes NBA-titels. En hoeveel seizoenen heeft hij gespeeld? Zo’n zestien?”, aldus Guardiola.

“Het is moeilijk om steeds te kunnen winnen. Het belangrijkste is dat we ons op dit niveau blijven presenteren en kunnen zeggen dat we erbij zijn.”

De wedstrijd tussen Manchester City en Bayern München vindt dinsdagavond plaats.

Plaats een reactie