Voetballer Jürgen Locadia verruilt Iran voor avontuur bij Chinese club Cangzhou Mighty Lions

De Nederlandse voetballer Jürgen Locadia zet zijn carrière voort bij de Chinese club Cangzhou Mighty Lions, die afgelopen seizoen op de twaalfde plaats eindigde in de Super League. De 29-jarige aanvaller was sinds augustus verbonden aan de Iraanse club Persepolis, maar verliet het land eind vorig jaar al.

Van PSV naar Brighton en verder

Locadia, geboren in Emmen, maakte in 2018 voor ongeveer 16 miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton & Hove Albion in de Engelse Premier League. Daar kende hij echter weinig succes en werd vervolgens verhuurd aan Hoffenheim en Cincinnati. Begin vorig jaar werd hij overgenomen door VfL Bochum.

Vertrek uit Iran

Na slechts een half jaar bij VfL Bochum tekende Locadia bij Persepolis, een van de meest populaire voetbalclubs in Iran. Eind vorig jaar besloot hij echter om Iran te verlaten vanwege de onrustige situatie in het land. Volgens het tv-station Iran International maakte de voetballer zich zorgen over zijn eigen veiligheid en die van zijn naasten, nadat de Nederlandse overheid landgenoten had opgeroepen om Iran zo snel mogelijk te verlaten.

Nieuw avontuur in China

Met zijn overstap naar Cangzhou Mighty Lions in China begint Locadia aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. Het is afwachten of hij bij deze club meer succes zal hebben dan bij zijn eerdere buitenlandse avonturen.

Plaats een reactie