De Haan wordt algemeen directeur bij sc Heerenveen

Vanaf juni zal Ferry de Haan de functie van algemeen directeur bij sc Heerenveen bekleden. De voormalig verdediger, die in 2002 deel uitmaakte van het UEFA Cup-winnende Feyenoord, is momenteel technisch manager bij de Friese club.

“Ik ben nu bijna twee jaar met veel plezier werkzaam bij sc Heerenveen en zie dat het een club is met veel potentieel”, aldus De Haan (50) via het clubkanaal. “We staan samen voor een aantal grote uitdagingen.”

De Haan volgt de 63-jarige Cees Roozemond op, die het huidige seizoen nog afmaakt en die tijd ook zal benutten om De Haan vertrouwd te maken met zijn nieuwe rol.

Ambitieuze plannen

De Haan, overigens geen familie van clublegende Foppe de Haan, heeft ambitieuze plannen met de huidige nummer acht in de Eredivisie: “We willen zowel sportief als financieel vooruitgang boeken, onze voetbalfaciliteiten verbeteren en streven ernaar om met sc Heerenveen structureel in het linkerrijtje te spelen.”

In het verleden was De Haan bijna vijftien jaar lang lid van de directie bij Excelsior. Twee jaar geleden volgde hij bij Heerenveen Gerry Hamstra op, die onlangs bij Ajax vertrok. In zijn nieuwe functie blijft De Haan eindverantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid.

Plaats een reactie