Inter boekt belangrijke zege bij Benfica en nadert halve finales Champions League

Internazionale heeft een cruciale overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Benfica, waardoor ze dichter bij de halve finales van de Champions League komen. De Italianen zegevierden met 2-0 in de heenwedstrijd van de kwartfinales in het Estádio da Luz. De return vindt volgende week woensdag plaats in Milaan.

Benfica kent onder leiding van voormalig PSV-coach Roger Schmidt een uitstekend seizoen: ze zijn met ruime voorsprong koploper in de Portugese competitie, eindigden boven Paris Saint-Germain en Juventus als groepswinnaar in de Champions League en schakelden Club Brugge uit om de kwartfinales te bereiken.

Inter, dat in de Serie A met moeite presteert, was de volgende uitdaging op weg naar Europees succes. Trainer Schmidt liet voormalig Ajacied David Neres op de bank starten en koos voor ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes in de basisopstelling in Lissabon.

Onder aanmoediging van het thuispubliek domineerden de Portugezen in het begin van de wedstrijd. Inter-doelman André Onana had het geluk dat na een fout van Federico Dimarco een schot van Rafa Silva op zijn borst belandde. Benfica-aanvoerder João Mário schoot tegen zijn oude club ruim naast.

Barella opent de score

Richting het einde van de eerste helft nam Inter het heft in handen en dat zette zich voort in de tweede helft. Vijf minuten na de pauze kopte Nicolò Barella een voorzet van Alessandro Bastoni binnen, waarmee hij Inter op voorsprong zette.

Vijf minuten later had het alweer gelijk kunnen zijn, maar Denzel Dumfries redde vlak voor de lijn. Met Neres als invaller zocht Benfica naar de gelijkmaker. Overtuigend was het niet en Inter kreeg in de counter kansen via Henrikh Mkhitaryan en Dumfries.

Na opnieuw een voorzet van Bastoni vanaf links kopte Dumfries, maar doelman Odisseas Vlachodimos bracht redding. De tussenkomst van de VAR leverde Inter een strafschop op. Een voorzet van Dumfries bleek de arm van João Mário te hebben geraakt. Invaller Romelu Lukaku benutte de strafschop overtuigend.

Benfica kreeg voor de tweede keer in een week een tegenvaller te verwerken. Afgelopen vrijdag verloren ze in eigen huis de competitietopper tegen FC Porto (1-2). Inter boekte een belangrijke overwinning en bracht Italië dichter bij twee clubs (tegen elkaar) in de halve finales. Met AC Milan-Napoli als kwartfinale is Italië al verzekerd van één team bij de laatste vier.

Plaats een reactie