Manchester City domineert Bayern München en komt dichter bij halve finale

Manchester City heeft een uitstekende uitgangspositie verworven voor het bereiken van de halve finales van de Champions League. Onder leiding van coach Pep Guardiola versloegen ze Bayern München met 3-0 in eigen huis, mede dankzij een doelpunt van Erling Haaland.

Voorafgaand aan de topwedstrijd in Manchester was er bij Bayern één grote vraag: hoe kunnen we de topscorer van City afstoppen? De Duitse verdediging, met onder andere Matthijs de Ligt, slaagde hier in de eerste helft redelijk goed in, hoewel de Noorse spits bijna tot scoren kwam bij een gevaarlijk moment op de doellijn.

Yann Sommer schrok zich rot toen Haaland zag dat hij wat tijd nodig had om een terugspeelbal onder controle te krijgen en op volle snelheid op hem af kwam sprinten. Net op tijd wist de doelman van Bayern de bal naar de zijkant te werken.

Af en toe wisten de bezoekers zich te ontworstelen aan de druk van City, wat leidde tot enkele kansen. De beste mogelijkheid was voor Jamal Musiala, wiens schot halverwege de eerste helft werd geblokkeerd door het uitgestoken been van Rúben Dias.

Kort na dat moment was het aan de andere kant van het veld wel raak. Rodri profiteerde van de geboden ruimte en krulde de bal van buiten het strafschopgebied in het Duitse doel. Het was het eerste Champions League-doelpunt van de Spanjaard, in zijn 44ste wedstrijd in het prestigieuze toernooi.

Sommer ontsnapt opnieuw

Na zijn eerdere confrontatie met Haaland op de doellijn beleefde Sommer, die weinig kon doen aan het doelpunt van Rodri, na ruim een half uur opnieuw een benauwd moment. De Zwitserse doelman miste een voorzet, gaf İlkay Gündoğan de kans op de 2-0, maar herstelde zijn fout met een prachtige redding.

In de slotfase van de eerste helft kwam Bayern iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde onder andere in kansen voor Leroy Sané, die vlak voor rust vanaf de rand van het strafschopgebied naast schoot en kort na de pauze er niet in slaagde om City-doelman Ederson van dichtbij te passeren.

Beslissende momenten in slotfase

Na de Duitse opleving nam de thuisploeg het initiatief weer stevig in handen. Twintig minuten voor tijd kopte Bernardo Silva een fraaie voorzet van Haaland tegen de touwen. De Portugees mocht overigens van geluk spreken dat hij na een zware overtreding op Musiala slechts een gele kaart had gekregen.

Niet veel later werd het ook 3-0. Dit keer was Haaland zelf het eindstation van een snelle City-aanval. De Noor, die in 26 Champions League-wedstrijden nu al 34 keer heeft gescoord, rondde koelbloedig af en zette daarmee een grote stap richting de halve finale voor zijn team.

Plaats een reactie