Wiegman’s Engelse vrouwenelftal verliest na 30 ongeslagen wedstrijden van Australië

Na een indrukwekkende reeks van dertig wedstrijden zonder verlies, heeft het Engelse vrouwenelftal onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman een nederlaag geleden. In een verrassende wending versloeg Australië de Lionesses tijdens een vriendschappelijke wedstrijd, waarmee een einde kwam aan de uitzonderlijke ongeslagen reeks.

Wiegman’s succes als coach

Wiegman heeft het Engelse team vorig jaar naar de Europese titel geleid tijdens het Europees kampioenschap in eigen land. Hierdoor werd ze voor de derde keer uitgeroepen tot beste coach ter wereld van een vrouwenploeg.

Australië scoort in Brentford

In het stadion van Brentford waren het Sam Kerr en Charlotte Grant die de doelpunten maakten voor Australië. Het land zal samen met Nieuw-Zeeland het wereldkampioenschap organiseren in de zomer.

Engeland’s prestaties onder Wiegman

Onder leiding van Wiegman heeft Engeland 25 wedstrijden gewonnen, vaak met grote cijfers, en vijf keer gelijk gespeeld. De laatste nederlaag van Engeland was in april 2021, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada (0-2).

Historische overwinning in de ‘Finalissima’

Onlangs behaalde Wiegman met Engeland een historische overwinning in de allereerste ‘Finalissima’ (wedstrijd tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika) in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. In een uitverkocht Wembley, met meer dan 83.000 toeschouwers, versloeg Engeland Brazilië na een 1-1 eindstand en strafschoppen.

Plaats een reactie