Bijlow keert terug in Feyenoord-selectie voor confrontatie met AS Roma: ‘Morgen zien we of hij speelt’

Doelman Justin Bijlow is weer opgenomen in de selectie van Feyenoord voor de thuiswedstrijd tegen AS Roma, die donderdag plaatsvindt in de kwartfinales van de Europa League. Twee maanden geleden liep de keeper een polsblessure op, waarna Timon Wellenreuther zijn plaats innam.

Tijdens de persconferentie liet trainer Arne Slot nog niet weten of Bijlow daadwerkelijk in actie zal komen tegen Roma.

“Hij heeft de afgelopen twee weken meegetraind, hij is onze eerste doelman en zal morgen weer deel uitmaken van de selectie. Aan jou de taak om te bedenken of hij gaat spelen of niet”, zei Slot. “Je zou het uit mijn woorden kunnen opmaken, maar morgen zullen jullie het zien.”

Bijna volledig fitte selectie

Donderdag kan Feyenoord ook weer rekenen op Alireza Jahanbakhsh, die afgelopen zondag tijdens de warming-up afhaakte voor de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Igor Paixão verving de rechtsbuiten en scoorde vervolgens twee keer.

Slot heeft bijna een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Quinten Timber kampt nog met een blessure.

Naald in een hooiberg

Hoewel Feyenoord met 5-1 won van RKC, zal de wedstrijd tegen AS Roma een heel ander verhaal worden.

“Ik heb de afgelopen weken drie of vier wedstrijden van Roma bekeken en je moet echt als een naald in een hooiberg zoeken om kansen van de tegenstander te vinden”, aldus Slot.

De Feyenoord-coach kreeg enkele nieuwe inzichten bij het terugkijken van de Conference League-finale van vorig seizoen, waarin Feyenoord met 1-0 verloor van Roma.

Slot herinnerde zich dat zijn team in Tirana beter speelde dan hij dacht: “Als we morgen in staat zijn om net zo te spelen als toen, dan heb ik er wel een goed gevoel over.”

Plaats een reactie