Transfer van Oosting naar FC Twente zorgt voor pikante situatie in strijd om Europees voetbal

FC Twente heeft met tevredenheid hoofdtrainer Joseph Oosting van RKC Waalwijk voor het volgende seizoen vastgelegd. Een opmerkelijk detail: de trainer kan zijn toekomstige werkgever dit seizoen nog flink in de weg zitten.

Dit komt doordat RKC en Twente elkaar in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie treffen in Waalwijk (21 mei), en beide clubs nog volop strijden voor een plek in het Europese voetbal.

Oosting wil RKC naar de play-offs leiden, terwijl Twente juist de nacompetitie wil vermijden door als vierde te eindigen. Die positie geeft recht op een plaats in de tweede voorronde van de Conference League.

Mocht Twente toch in de play-offs terechtkomen, dan bestaat de kans dat de club opnieuw tegenover zijn toekomstige trainer staat.

Moeilijke situatie

“We kunnen het niet veranderen”, zegt FC Twente’s technisch directeur Jan Streuer lachend. Hij is samen met Arnold Bruggink (de voormalig profvoetballer wordt sinds 1 maart ingewerkt om Streuer deze zomer op te volgen in Enschede) verantwoordelijk voor de aanstelling van Oosting.

“Er is een grote kans dat er voor beide clubs nog wat op het spel staat.”

Streuer geeft toe dat er voor Oosting een lastige situatie kan ontstaan. “Het kan interessant worden, maar ik ben een beetje bang dat hij toch nog zijn best gaat doen voor RKC.”

Bosz was de ideale kandidaat

Peter Bosz was voor Streuer de ideale kandidaat om bij Twente aan de slag te gaan. “Hij voelde zich vereerd, maar wilde toch wachten”, zegt de technisch directeur.

“Dat kan ik me ook wel voorstellen, want hij heeft meerdere opties. Maar als club heb je een probleem als ze bijvoorbeeld na vier weken wachten ‘nee’ tegen je zeggen.”

Twente richtte zich vervolgens op de minder ervaren Oosting, die alleen als hoofdtrainer van RKC ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie. “Wij hebben daar geen probleem mee. Hij is een stabiele jongen. En anders zou je altijd een ervaren trainer moeten nemen, maar dat hoeft dus niet altijd voor ons.”

Het einde van het Eredivisie-seizoen kan voor Twente en RKC een pikante ontknoping krijgen. En wat als de Tukkers daadwerkelijk door Oosting worden tegengewerkt?

Streuer kan de lach niet onderdrukken in zijn antwoord: “Dat zou heel vervelend zijn, maar ook voor Joseph, haha.”

Plaats een reactie