AZ Alkmaar lijdt pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht

In de strijd om een plek in de volgende ronde van het Europese voetbal, leed AZ Alkmaar een teleurstellende 2-0 nederlaag tegen Anderlecht. Volgens trainer Pascal Jansen was het gebrek aan meedogenloosheid in de verdediging de oorzaak van de nederlaag.

Onbenutte kansen en een reeks zonder overwinningen

Hoewel Jansen vond dat zijn team bij vlagen redelijk speelde, ontbrak de absolute overtuiging. Dit resulteerde in het vierde duel op rij zonder overwinning voor AZ. “Op dit moment scoren we niet zo makkelijk. We krijgen kansen die normaal tussen de palen gaan,” aldus Jansen.

De afwezigheid van de nog niet fitte Jesper Karlsson, die met zijn acties wedstrijden kan openbreken en beslissen, was volgens Jansen geen excuus voor de nederlaag. “De jongens die er nu instaan, kunnen het ook,” zei hij.

Middenvelder Tijjani Reijnders noemde het een “frustrerende avond”, maar houdt hoop voor de return volgende week. “We weten dat we thuis twee goals kunnen maken. Of zelfs drie,” aldus Reijnders.

Anderlecht-keeper Bart Verbruggen als lichtpuntje

De enige Nederlander die met een grote glimlach van het veld stapte, was Anderlecht-keeper Bart Verbruggen. Ondanks het teleurstellende seizoen van zijn team in de Belgische competitie, werd Verbruggen door bondscoach Ronald Koeman beloond met een uitverkiezing voor Oranje.

Nuchtere doorbraak

Verbruggen blijft nuchter over zijn doorbraak dit seizoen. “Ik ben dankbaar dat ik op dit podium mag staan,” zegt hij. Hoewel hij voor het Nederlandse publiek nog relatief onbekend is, kan daar volgende week verandering in komen. “We gaan naar Alkmaar met het gevoel dat het 0-0 is en we er superhard tegenaan moeten,” aldus Verbruggen.

Plaats een reactie