AZ en Anderlecht zoeken naar vorm in Conference League

Donderdag treffen AZ en Anderlecht elkaar in de kwartfinales van de Conference League. Beide teams kampen met een vormdip in hun nationale competities, maar AZ-trainer Pascal Jansen maakt zich geen zorgen.

“We focussen ons op de dingen waar we goed in zijn. En uiteraard benoemen we wel waar het wat stroever loopt.”

AZ heeft in de eredivisie drie wedstrijden op rij niet gewonnen, terwijl Anderlecht op de negende plaats staat in de Belgische competitie. Toch is Jansen niet van mening dat zijn spelersgroep te lief is.

Geen zorgen om kansen

Doelman Mathew Ryan ziet dat AZ genoeg kansen creëert en denkt dat het team te maken heeft met pech. “Het is jammer dat we tegengoals krijgen. Ik zeg altijd: met een clean sheet heb je op zijn minst een punt. Maar voorin creëren we genoeg kansen, we hebben vaak de paal geraakt. Dus ik maak me geen zorgen. We hebben het hele seizoen ons al goed geweerd tegen een beetje tegenstand.”

Terugkeer van Karlsson en Pavlidis

Trainer Jansen kan in de wedstrijd tegen Anderlecht weer beschikken over Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. Beide spelers misten de verloren wedstrijd tegen Sparta vanwege blessures, maar lijken nu weer fit genoeg om te spelen.

“We hebben Karlsson afgelopen weekend gemist, maar gezondheid van spelers gaat altijd voor. Nu is hij weer mee en de laatste dagen op de training zijn goed gegaan. Zoals het er nu uitziet, kunnen ze allebei in elk geval spelen.”

Plaats een reactie