AZ moet schade herstellen na verlies tegen Anderlecht

De halve finale van de Conference League lijkt nog ver weg voor AZ na een 2-0 nederlaag tegen Anderlecht in het heenduel. De Alkmaarders zullen volgende week in eigen stadion een beter resultaat moeten neerzetten om nog kans te maken op een plek bij de laatste vier.

Hoewel AZ in de tweede helft beter voor de dag kwam, werden de vele kansen niet benut. Mocht AZ doorgaan, dan wacht een confrontatie met de winnaar van het duel tussen AA Gent en West Ham, waarvan de eerste wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Overrompeld door Anderlecht

In het eerste kwart van de wedstrijd werd AZ volledig overrompeld door Anderlecht, dat al jaren niet meer de Belgische grootmacht van weleer is. Michael Murillo kopte de openingstreffer binnen, mede dankzij zwak verdedigend werk van de bezoekers. AZ creëerde voor rust geen enkele kans en leek compleet overdonderd.

Na de rust kwam er een ander AZ uit de kleedkamer, dat vol passie op zoek ging naar de gelijkmaker. Vangelis Pavlidis zette Anderlecht-doelman Bart Verbruggen meteen aan het werk, maar verder hoefde de 20-jarige keeper zijn talent niet te tonen. Kansen van Pavlidis, Sam Beukema, Sven Mijnans en Milos Kerkez gingen naast of over het doel.

Verbruggen houdt doel schoon

De eerste serieuze tegenaanval van Anderlecht in de tweede helft leidde meteen tot de 2-0. Majeed Ashimeru kon vrij uithalen op de rand van het strafschopgebied, waardoor AZ-keeper Mathew Ryan opnieuw kansloos was. Verbruggen hield voor de zesde keer op rij zijn doel schoon, zonder al te veel moeite.

Om de halve finale van de Conference League te bereiken, zal AZ volgende week in eigen stadion een beter resultaat moeten neerzetten. De Alkmaarders zullen dan meer moeten doen met de kansen die ze krijgen en beter moeten verdedigen om Anderlecht van scoren af te houden.

Plaats een reactie