Bayern München schorst Sadio Mané na wangedrag

Bayern München heeft besloten om aanvaller Sadio Mané voor één wedstrijd te schorsen wegens wangedrag na de 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Manchester City. Mané zou na de wedstrijd in de kleedkamer zijn ploeggenoot Leroy Sané een klap in het gezicht hebben gegeven. De onenigheid tussen de twee spelers was al tijdens de slotfase van de wedstrijd op het veld ontstaan.

De club heeft in een verklaring laten weten dat Mané niet bij de selectie zal zitten voor de wedstrijd tegen Hoffenheim aanstaande zaterdag. “De reden is slecht gedrag. Daarbovenop zal Mané een boete ontvangen”, aldus de verklaring van Bayern München.

Gemiste wedstrijden door blessure

De 31-jarige Mané maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Bayern München. Door een beenblessure heeft hij dit seizoen al meerdere wedstrijden moeten missen, evenals het WK in Qatar met zijn land Senegal.

In zijn eerste zeven wedstrijden voor Bayern wist Mané zes keer te scoren. Echter, sinds oktober heeft de aanvaller het net niet meer weten te vinden. Het is afwachten of deze schorsing en boete invloed zullen hebben op zijn prestaties op het veld in de komende wedstrijden.

Plaats een reactie