FA neemt geen verdere maatregelen tegen grensrechter Hatzidakis

Incident met Liverpool-speler Andy Robertson afgesloten

De Engelse voetbalbond (FA) heeft besloten geen verdere actie te ondernemen tegen assistent-scheidsrechter Constantine Hatzidakis, na een incident met Liverpool-speler Andy Robertson. Hatzidakis kwam onder vuur te liggen nadat het leek alsof hij tijdens de rust van de Premier League-wedstrijd tussen Liverpool en Arsenal een elleboogstoot uitdeelde aan Robertson.

Robertson zou iets naar Hatzidakis hebben geroepen, waarna de grensrechter zijn elleboog leek te gebruiken om de speler op de kin te raken. Na het incident werd Hatzidakis voor onbepaalde tijd uitgesloten van wedstrijden en startte scheidsrechtersraad PGMOL een onderzoek naar zijn gedrag op het veld. Dit onderzoek is nu afgerond en Hatzidakis wordt vrijgepleit.

In een verklaring liet de assistent-scheidsrechter weten volledig te hebben meegewerkt aan het onderzoek en de zaak rechtstreeks met Andy Robertson te hebben besproken tijdens een open en positief gesprek. “Het was zeker niet mijn bedoeling om contact te maken met Andy toen ik mijn arm van hem wegtrok. Ik heb daarvoor ook mijn excuses aangeboden,” aldus Hatzidakis.

Met deze verklaring en het afgeronde onderzoek lijkt het incident tussen Hatzidakis en Robertson afgesloten en zal de grensrechter zijn werkzaamheden op het veld weer kunnen hervatten.

Plaats een reactie