Koning Willem-Alexander openhartig over liefde voor Ajax

In de podcast Door de ogen van de Koning heeft koning Willem-Alexander zich voor het eerst openlijk uitgesproken over zijn voorliefde voor voetbalclub Ajax. In gesprek met radio-dj Edwin Evers vertelt hij dat zijn voorkeur voor de Amsterdamse club ontstond na een ontmoeting met Johan Cruijff tijdens zijn jeugd. De koning benadrukt dat hij op alle vlakken neutraal moet zijn, behalve bij voetbal.

Willem-Alexander beschouwt voetballers als de beste ambassadeurs voor een land en noemt naast Cruijff ook Marco van Basten en Ruud Gullit als voorbeelden. Hij merkt op dat hij tijdens zijn buitenlandse bezoeken vaak mensen tegenkomt die deze namen kennen.

Afspraken over interlandwedstrijden

De koning vertelt ook over de afspraken die hij met zijn vrouw Máxima heeft gemaakt over interlandwedstrijden. Als Nederland tegen Argentinië speelt, is Máxima voor Nederland, aangezien zij de koningin van Nederland is. Willem-Alexander is op zijn beurt voor Argentinië als zij niet tegen Nederland spelen.

Er gaan geruchten dat Máxima voor Feyenoord is, iets wat in 2015 werd gesuggereerd door toenmalig PEC Zwolle-trainer Ron Jans na een gesprek met Willem-Alexander.

Podcast ter ere van jubileum

De podcast Door de ogen van de Koning wordt gemaakt in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van Willem-Alexander op de troon. In iedere aflevering blikt de koning terug op een jaar uit zijn koningschap. De meest recente aflevering gaat over 2016, het jaar waarin Johan Cruijff overleed.

Plaats een reactie