Peer Koopmeiners: van AZ naar Excelsior

De jongere broer van Teun Koopmeiners kiest bewust voor speelminuten in de Eredivisie

Peer Koopmeiners, de jongere broer van Oranje-international Teun Koopmeiners, maakte afgelopen winter de overstap van AZ naar Excelsior. Terwijl zijn broer furore maakt bij Atalanta in de Serie A, vecht Peer tegen degradatie in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder ziet zijn tijdelijke verhuizing naar Rotterdam als een bewuste keuze voor speelminuten op het hoogste niveau.

Hoewel de broers qua uiterlijk en speelstijl op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Peer is meer een denker, terwijl Teun meer een doener is. Bovendien is Peer rechtsbenig en Teun linksbenig. De vergelijkingen tussen de twee broers zijn onvermijdelijk, maar daar zijn ze zelf niet zo mee bezig.

De voetballende broers groeiden op in een sportief gezin in Castricum en vertrokken al op jonge leeftijd naar AZ. Hun vader, Remco Koopmeiners, is docent aan de Hogeschool van Amsterdam en specialiseerde zich in sportpsychologie. Toch heeft Peer niet het idee dat hij door een sportpsycholoog is opgevoed.

Peer Koopmeiners voelt zich thuis bij Excelsior, een club die zich met beperkte middelen staande houdt in de Eredivisie. Hij waardeert het voetballende uitgangspunt van de club en ziet zijn overstap als een kans om zich verder te ontwikkelen. Met nog zes wedstrijden te gaan, ligt de focus volledig op het behoud van Excelsior in de Eredivisie.

Plaats een reactie