Real Madrid verslaat Chelsea in Champions League-kwartfinale

Real Madrid heeft het eerste duel met Chelsea in de kwartfinales van de Champions League thuis met 2-0 gewonnen. Het was een aardige wedstrijd tussen de laatste twee winnaars van het toernooi: Real won vorig jaar en Chelsea in 2021.

Het zijn roerige tijden bij Chelsea, dat een zeer matig seizoen draait en teleurstellend elfde staat in de Premier League. Dat kostte twee trainers al de kop.

Frank Lampard maakte vorige week zijn rentree bij Chelsea als interim-trainer na het ontslag van Graham Potter, die eerder in het seizoen de ontslagen Thomas Tuchel verving. Real staat in de Spaanse competitie tweede ver achter FC Barcelona en lijkt zich volledig te richten op de Champions League.

Verrassend begin Chelsea

Al binnen vier minuten kwam Chelsea er twee keer gevaarlijk uit, tot schrik van Real. De Spanjaarden temporiseerden, wat niet ten goede kwam aan de attractiviteit van het duel. Bij Real waren ze vast extra op hun hoede na het treffen van vorig seizoen, toen ook al in de kwartfinales.

Na een 3-1 zege van Real in Londen kwam Chelsea toen 3-0 voor in Madrid. Door een goal van Rodrygo vlak voor tijd werd een verlenging afgedwongen door Real, waarna Karim Benzema Real naar de halve finales loodste.

De 1-0 voor Real in de 21ste minuut kwam uit het niets. Dani Carvajal gaf een lange bal op Vinícius Júnior, wiens poging net door Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga gered werd.

De bal bleef liggen op een paar meter van het doel en het intikken was een simpele taak voor Benzema, die al zijn zesde goal maakte tegen Chelsea, en zijn 90ste in de Champions League.

Nog geen minuut later lag de gelijkmaker er al bijna in, maar een intikker van dichtbij van Raheem Sterling werd knap gekeerd door oud-Chelseakeeper Thibaut Courtois, die in 2018 overstapte naar Real Madrid.

Het spel in het Estadio Santiago Bernabéu ging na dat doelpunt op en neer, met Real als iets sterkere ploeg. In de tweede helft gingen beide ploegen op dezelfde voet verder, tot Ben Chilwell in de 59ste minuut de doorgebroken Rodrygo naar de grond trok. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de Engelsman van Chelsea een rode kaart geven.

Chelsea beperkte zich tot verdedigen en Real wilde weinig risico nemen met de voorsprong. Met de inbreng van Marco Asensio bij Real kwam er wat meer leven in de brouwerij. Een van zijn eerste balcontacten in de 74ste minuut was een laag afstandsschot dat door de benen van Wesley Fofana onhoudbaar was voor Kepa: 2-0.

De return in Londen is over drie weken. De winnaar van het tweeluik treft in de halve finales de winnaar van het duel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain.

Plaats een reactie