Saïd Ouaali verlaat Ajax als hoofd jeugdopleiding

Saïd Ouaali, het hoofd van de jeugdopleiding bij Ajax, heeft aangekondigd dat hij de club deze zomer zal verlaten. Hij heeft besloten zijn contract, dat op 30 juni 2023 afloopt, niet te verlengen.

Ouaali’s carrière bij Ajax

Ouaali begon zijn loopbaan bij Ajax in het seizoen 2011-2012 als jeugdtrainer. In 2014 werd hij coördinator van de bovenbouw, een functie die hij vanaf 2015 combineerde met die van hoofd jeugdopleiding ad interim. In 2016 werd hij officieel benoemd tot hoofd jeugdopleiding van de club. Ouaali’s vertrek volgt op het eerdere vertrek van Gerry Hamstra (technische zaken) en scout Henk Veldmate.

Reacties op Ouaali’s vertrek

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, sprak lovend over Ouaali’s bijdrage aan de club: “Voor Saïd staat de individuele ontwikkeling van de speler altijd op de eerste plaats. Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega’s in onze opleiding. Trainers van Ajax 1 en Jong Ajax konden ook altijd bij hem terecht voor een goed voetbalinhoudelijk gesprek, over een speler of over een gespeelde wedstrijd. Jammer dat hij heeft besloten weg te gaan, we hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar waarin we veel hebben meegemaakt. We bedanken hem voor wat hij voor Ajax heeft gedaan en ik wens hem veel succes.”

Ouaali zelf gaf aan dat het tijd is om het stokje over te dragen: “Ruim 11 jaar heb ik mij samen met collega’s met veel plezier ingezet voor onze jeugdopleiding, in mijn optiek nog steeds de levensader van de club. In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen. Ik bedank de club en alle collega’s voor alle vertrouwen in de afgelopen jaren en blijf op afstand natuurlijk altijd verbonden met Ajax.”

Plaats een reactie