Thomas Zilliacus trekt zich terug uit overnamestrijd Manchester United

Finse zakenman stopt biedingsproces vanwege “disrespectvolle” houding van de Glazers

Thomas Zilliacus, een Finse zakenman en oprichter van investeringsmaatschappij Mobile FutureWorks, heeft besloten zich terug te trekken als potentiële koper van voetbalclub Manchester United. De reden voor zijn terugtrekking is de houding van de huidige eigenaren, de familie Glazer, die volgens Zilliacus “disrespectvol” zijn door een derde biedingsronde te openen.

Zilliacus bracht vorige maand een bod uit op de Engelse voetbalclub, met als doel de club over te nemen met behulp van de supporters en hen inspraak te geven in de besluitvorming. Echter, na het besluit van de Glazers om een nieuwe biedingsronde te starten, heeft de Finse zakenman besloten zich terug te trekken uit het proces.

In een verklaring op Twitter schrijft Zilliacus: “Jim Ratcliffe, sjeik Jassim en ik waren allemaal bereid om te onderhandelen over een koopovereenkomst. In plaats daarvan hebben de Glazers ervoor gekozen om een nieuwe ronde te starten. Ik werk niet mee aan deze farce, die is opgezet om de winst van de verkopers zo groot mogelijk te maken ten koste van Manchester United.”

Deze ontwikkeling is een tegenslag voor de supporters van Manchester United, die hoopten op een verandering in het eigendom en de besluitvorming van de club. Het is nu afwachten of andere potentiële kopers zich zullen aandienen en of de Glazers bereid zijn om de club uiteindelijk te verkopen.

Plaats een reactie