Wieffer in de schijnwerpers na cruciale zege Feyenoord

Mats Wieffer speelde een belangrijke rol in de 1-0 overwinning van Feyenoord op AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Zijn doelpunt en handsbal, die tot een gemiste strafschop leidde, zorgden voor veel aandacht.

Na de wedstrijd gaf Wieffer toe dat hij dacht dat het een penalty was, maar hij had het moment nog niet teruggezien. “Ik weet eigenlijk ook niet wat ik anders had moeten doen. Volgens mij werd de bal nog van richting veranderd,” aldus de middenvelder.

Feyenoord-trainer Arne Slot was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. “Zoals ik het heb ervaren, heeft hij zijn arm langs het lichaam. Dan is het in Nederland sowieso geen penalty, daar ben ik heel erg zeker van. Dat er Europees andere regels gelden, kan ik mij haast niet voorstellen.”

In de tweede helft kon Wieffer echter wel juichen, nadat hij op fraaie wijze scoorde. “Ik hoor altijd dat ik vaker moet schieten. Op dat moment had ik de tijd om te denken en ik dacht: ik schiet in één keer, ook al gaat-ie het stadion uit. Dat heb ik één keer eerder gedaan en toen ging de bal er ook in, dus misschien moet ik het vaker doen. Hij ging er lekker in.”

Volgende week beslissing in Rome

Ondanks de overwinning beseft Slot dat de beslissing pas volgende week in Rome valt. “Met name de laatste twintig minuten hebben we ervaren hoe zwaar het nog kan worden volgende week. Dit is desalniettemin een prettige tussenstand”, doelde hij op de 1-0.

AS Roma-trainer José Mourinho leek niet onder de indruk van de nederlaag en deelde na de wedstrijd nog een sneer uit: “We zullen zien wat er volgende week gebeurt. Ik ben ervan overtuigd dat mijn team in staat is om deze achterstand om te buigen.”

De returnwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord vindt volgende week plaats in Rome. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de Europa League.

Plaats een reactie