AC Milan en AS Roma delen punten in Serie A

In een spannende wedstrijd tussen AC Milan en AS Roma, respectievelijk de nummer vier en vijf van de Italiaanse Serie A, eindigde de confrontatie in het Stadio Olimpico in Rome in een gelijkspel. Beide teams scoorden in de slotfase, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Het eerste deel van de wedstrijd verliep rommelig, met weinig kansen voor beide teams. AC Milan domineerde het balbezit, maar kon niet tot scoren komen. AS Roma-aanvoerder Lorenzo Pellegrini schoot in een kansrijke positie tegen een teamgenoot aan.

Abraham opent score, Saelemaekers maakt gelijk

AS Roma, dat zonder de geblesseerde Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp speelde, kwam goed weg toen een schot van Alexis Saelemaekers net over het doel vloog. AC Milan was sterker, maar kon niet doordrukken. Uiteindelijk was het Tammy Abraham die in blessuretijd de score opende voor AS Roma (1-0).

Diep in de blessuretijd wist Saelemaekers alsnog de gelijkmaker te scoren, waardoor beide teams op 57 punten blijven staan.

Champions League-plaatsen op het spel

AC Milan en AS Roma zijn aan elkaar gewaagd, met twee gelijke spelen tegen elkaar en een doelsaldo van +14. Milan heeft echter vaker gescoord en staat daarom op de vierde plaats, terwijl Roma de vijfde plaats inneemt.

Internazionale kan zondag bij een overwinning op Lazio, de nummer 2 van de Serie A, ook op 57 punten komen. Napoli kan daarentegen kampioen worden.

De strijd om de vierde plaats is cruciaal voor beide teams. De top vier van de Serie A plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer vijf een ticket krijgt voor de Europa League.

AS Roma heeft echter nog een andere route naar de Champions League: als ze de Europa League weten te winnen, bemachtigen ze alsnog een plaats in het prestigieuze toernooi.

Plaats een reactie