Adrian Fein kampt met stofwisselingsziekte

Excelsior-speler Adrian Fein zal dit seizoen niet meer in actie komen vanwege een stofwisselingsziekte. De Duitse middenvelder, die vorig seizoen nog op huurbasis voor PSV speelde, heeft echter goede hoop op herstel.

De 24-jarige Fein maakte in de zomer van 2021 de overstap van het tweede elftal van Bayern München naar Excelsior. Dit seizoen kwam hij vijftien keer in actie voor de Rotterdamse club. Ondanks zijn ziekte lijkt zijn voetbalcarrière niet in gevaar te zijn. Mario Götze, voormalig PSV’er, kampte met een vergelijkbare aandoening en is inmiddels volledig hersteld.

“Ik merk al langer dat mijn lichaam niet is zoals het zou moeten zijn en ik ben blij dat de oorzaak nu gevonden is”, aldus Fein. “Ik ben in goede medische handen en heb er alle vertrouwen in dat ik binnenkort weer op het veld zal staan.”

Fein miste kracht tijdens het seizoen

Technisch manager Niels van Duinen van Excelsior vertelt dat Fein al eerder dit seizoen merkte dat hij kracht tekortkwam. Desondanks bleef hij intensief trainen. “Zijn behandelaar vergelijkt de ziekte met een auto: als er geen benzine in de tank zit, kan de motor niet (door)starten. Zijn lichaam heeft nu, simpel gezegd voor iedereen, zijn systeem uitgezet en daarom moet hij worden behandeld”, legt Van Duinen uit.

Hoewel Fein dit seizoen niet meer in actie zal komen voor Excelsior, is de verwachting dat hij na zijn herstel weer volledig kan terugkeren op het voetbalveld. Met het voorbeeld van Götze in gedachten, is er hoop op een succesvolle behandeling en een spoedige terugkeer van de talentvolle middenvelder.

Plaats een reactie