Ajax dreigt zeldzaam slecht seizoen na nederlaag tegen PSV

Na een 3-0 verlies tegen PSV staat Ajax op een derde plaats in de eredivisie, met nog slechts vier speelrondes te gaan. Dit zou kunnen leiden tot een zeldzaam slecht seizoen voor de club, aangezien het laatste seizoen waarin Ajax buiten de top-2 eindigde in 2008/2009 was. Destijds eindigde de club op de derde plaats, achter kampioen AZ en runner-up FC Twente.

Ajax-coach John Heitinga erkent de teleurstellende situatie: “Het is eigenlijk een klotejaar. De afgelopen jaren zijn we bij Ajax verwend. Nu moeten we gaan strijden. Het mooie is dat we volgende week weer een wedstrijd hebben. Ik ben teleurgesteld in het feit dat we beter kunnen. Dat moeten we volgende week laten zien.”

Finale KNVB-beker biedt kans op revanche

Heitinga verwijst hiermee naar de finale van de KNVB-beker op 30 april tegen PSV in De Kuip. Ajax-speler Steven Berghuis is optimistisch over de kansen van zijn team: “Met deze ploeg kunnen we van PSV winnen. Rug recht en volgende week een kans op een mooie prijs.”

Heitinga benadrukt dat Ajax niet overklast is door PSV: “Zij waren effectiever. De eerste kans was gelijk een goal. Wij waren in de eerste helft niet goed genoeg aan de bal, te ongeduldig en slordig.” Berghuis voegt toe: “We hebben momenten gehad om terug te komen in de wedstrijd.”

Tijdens de wedstrijd werd er een plastic beker naar Berghuis gegooid vanuit het publiek, wat leidde tot een korte onderbreking van het duel. Berghuis zelf lijkt er echter weinig last van te hebben gehad: “Ik zag het niet eens en heb niks gevoeld.”

Met de finale van de KNVB-beker in het vooruitzicht, hoopt Ajax alsnog een prijs in de wacht te slepen en het seizoen op een positieve noot af te sluiten.

Plaats een reactie