Ajax verslaat FC Twente in strijd om eredivisie titel

In een spannende strijd om de titel in de eredivisie voor vrouwen, heeft Ajax met 1-0 gewonnen van FC Twente. Eerdere ontmoetingen tussen de twee teams dit seizoen waren in het voordeel van Twente, maar dit keer trok Ajax aan het langste eind. “Een heerlijk gevoel”, zei Ajax-coach Suzanne Bakker.

Cruciale overwinning voor Ajax

De eerdere ontmoetingen tussen Ajax en Twente dit seizoen eindigden in overwinningen voor Twente in de Supercup, eredivisie en KNVB-beker. Echter, in de strijd om de titel in de eredivisie wist Ajax in Amsterdam te zegevieren. “Het was drie keer fifty-fifty, maar we verloren drie keer”, aldus Bakker. “Nu valt het bij de belangrijkste wedstrijd onze kant op. We scoorden gelijk bij de eerste kans en dan moeten zij komen. We konden Twente aan de bal laten en onze keepster Lize Kop was fantastisch.”

Teleurstelling bij Twente

Twente-coach Joran Pot was teleurgesteld na de nederlaag. Zijn team speelde het hele seizoen uitstekend, maar kwam in Amsterdam tekort. “We hadden hier als winnaar van het veld moeten gaan”, zei Pot. “We waren dominanter en sterker, maar hebben onszelf pijn gedaan. We hebben genoeg kansen en mogelijkheden gehad, maar hebben die niet benut.”

Laatste speelronde beslissend

Met nog één wedstrijd te gaan, is de strijd om de titel nog niet beslist. Ajax speelt volgende week uit tegen PEC Zwolle, terwijl Twente het opneemt tegen Feyenoord. Ajax-coach Bakker waakt voor te veel optimisme: “We mogen vandaag en morgen blij zijn, maar hebben nog niks. Maandag gaat het vizier op Zwolle.” Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar blijft positief: “Het is nog open, we gaan er gewoon voor.”

De ontknoping van de eredivisie voor vrouwen belooft spannend te worden, met Ajax en FC Twente die strijden om de felbegeerde titel. Beide teams zullen alles op alles zetten in de laatste speelronde om de kroon op hun seizoen te zetten.

Plaats een reactie